Suvremeni turistički tendovi – edukacija za 12 mentora i nastavnika u sklopu projekta Master Sommelier

Suvremeni turistički tendovi – edukacija za 12 mentora i nastavnika u sklopu projekta Master Sommelier

20. veljače 2020. godine, u sklopu projekta Master Sommelier koji se financira iz Europskog Socijalnog fonda, održana je edukacija Suvremeni turistički trendovi za 12 mentora i profesora iz Srednje škole Stjepana Sulimanca, te iz partnerske škole Srednje škole „Stjepan Ivšić“ iz Orahovice i partnerske tvrtke Terra Slavonica d.o.o. iz Virovitice. Kroz edukaciju će se unaprijediti znanja mentora i nastavnika te podići njihove predavačke kapaciteta za obrazovanje odraslih u području na područje suvremenih turističkih trendova, karakteristika tržišta Eno turizma, potrošačkih preferencija i kreiranja ponude.

Eudukacije za 12 mentora i profesora se provode u sklopu projekta „Master sommelier“, čija je vrijednost 1.888.585,25 kuna i u stopostotnom iznosu se financira iz Europskog socijalnog fonda. Profesori i mentori iz triju partnerskih ustanova će provoditi osposobljavanja polaznika za zanimanje Sommelier. Edukacije je provodila Ustanova za obrazovanje odraslih Praxis – učilište za praktična znanja iz Karlovca. Po završetku edukacije, svim polaznicima su izdane potvrde o stručnom usavršavanju.

Projekt MasterSommelier se u stopostotnom iznosu financira iz Europskog socijalnog fonda, a provodi se u sklopu poziva na dostavu projektnih prijedloga „Poboljšanje pristupa ranjivih skupina tržištu rada u sektoru turizma i ugostiteljstva“. Posrednička tijela na projektu su Ministarstvo turizma i Hrvatski zavod za zapošljavanje.

O autoru

Administrator administrator