IKT alati u obrazovanju – edukacija za mentore i profesore

IKT alati u obrazovanju – edukacija za mentore i profesore

28 i 29. siječnja 2020. godine, za 12 mentora i profesora iz Srednje škole Stjepana Sulimanca, te iz partnerske škole Srednje škole „Stjepan Ivšić“ iz Orahovice i partnerske tvrtke Terra Slavonica d.o.o. iz Virovitice održana je edukacija IKT alati u obrazovanju. Edukacija je provedena u sklopu projekta Master Sommelier koji se financira iz Europskog Socijalnog fonda, a u svrhu unaprjeđenje vještina u korištenju suvremenih IKT alata za prijenos znanja u skladu sa suvremenim obrazovnim trendovima.

Mentori i profesori će stečena znanja i vještine iz područja IKT-a u obrazovanju iskorisiti za provedbu osposobljavanja polaznika za zanimanje Sommelier, pri čemu će polaznici koristiti tablete, računala, online priručnike i digitalne sadržaje za što su kroz ovaj projekt također osigurana sredstva. Na taj način svim polaznicima će biti olakšano učenje te će se unaprijediti njihove vještine za cjeloživotno učenje. Edukacije je provodila Ustanova za obrazovanje odraslih Praxis – učilište za praktična znanja iz Karlovca, koja je osigurala sve potrebne materijale i IKZ stručnjaka za provedbu radionica.

Projekt MasterSommelier se financira iz Europskog socijalnog fonda, a provodi se u sklopu poziva na dostavu projektnih prijedloga „Poboljšanje pristupa ranjivih skupina tržištu rada u sektoru turizma i ugostiteljstva“. Polaznici programa osposobljavanja ne snose nikakve troškove školovanja. Ukupna vrijednost projekta je 1.888.585,25 kn, a intenzitet EU potpore iznosi 100% vrijednosti projekta. Posrednička tijela na projektu su Ministarstvo turizma i Hrvatski zavod za zapošljavanje.

O autoru

Administrator administrator