Stručna edukacija Eno-gastronomija za 12 mentora i profesora u sklopu projekta Master Sommelier

Stručna edukacija Eno-gastronomija za 12 mentora i profesora u sklopu projekta Master Sommelier

23. i 24. siječnja 2020. godine, 12 mentora i profesora je u sklopu projekta Master Sommelier koji se financira iz Europskog Socijalnog fonda sudjelovalo na dvodnevnoj stručnoj edukaciji iz područja enogastronomije, a u svrhu stjecanja znanja i kompetencija iz područja sljubljivanja hrane i vina te praktične primjene znanja. 12 mentora i profesora iz Srednje škole Stjepana Sulimanca, te iz partnerske škole Srednje škole „Stjepan Ivšić“ iz Orahovice i partnerske tvrtke Terra Slavonica d.o.o. iz Virovitice će stečena znanja prenijeti na polaznike osposobljavanja za zanimanje Sommelier u sklopu projekta Master Sommelier.

Edukacije je provodila Ustanova za obrazovanje odraslih Praxis – učilište za praktična znanja iz Karlovca, koja je osigurala sve potrebne materijale, lokaciju te stručnjaka enologa za provedbu radionica, kako bi mentori i profesori stekli potrebna stručna znanja i kompetencija iz područja eno-gastronomije. Tijekom provedbe edukacija u Zagrebu profesore i mentore je posjetio i ravnatelj Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih prof. Mile Živčić. Ravnatelj Živčić je profesore i mentore ohrabrio da i dalje sudjeluju na projektima koji promiču cjeloživotno obrazovanje i obrazovanje odraslih, te je istaknuo kako Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih pruža snažnu podršku andragoškom obrazovanju u Republici Hrvatskoj.

Projekt MasterSommelier se financira iz Europskog socijalnog fonda, a provodi se u sklopu poziva na dostavu projektnih prijedloga „Poboljšanje pristupa ranjivih skupina tržištu rada u sektoru turizma i ugostiteljstva“. Polaznici programa osposobljavanja ne snose nikakve troškove školovanja. Ukupna vrijednost projekta je 1.888.585,25 kn, a intenzitet EU potpore iznosi 100% vrijednosti projekta. Posrednička tijela na projektu su Ministarstvo turizma i Hrvatski zavod za zapošljavanje.

O autoru

Administrator administrator