Komunikacijske vještine i vještine ophođenja: radionice za mentore i profesore

Komunikacijske vještine i vještine ophođenja: radionice za mentore i profesore

U Srednjoj školi Stjepana Sulimanca u Pitomači su 14. i 15. siječnja 2020.g. održane radionice i predavanja na temu Komunikacijske vještine i vještine ophođenja s naglaskom na područje primjene vještina komunikacije i ophođenja u turističko-ugostiteljskim okvirima. Radionice i predavanja su održane za 12 mentora i profesora iz Srednje škole Stjepana Sulimanca, te iz partnerske škole Srednje škole „Stjepan Ivšić“ iz Orahovice i partnerske tvrtke Terra Slavonica d.o.o. iz Virovitice.

Cilj ovih radionica je unaprjeđenje stručnih i pedagoških vještina 12 mentora i profesora s ciljem podizanja predavačkih kapaciteta za obrazovanje odraslih u programu Sommelier. Edukacije je provodila Ustanova za obrazovanje odraslih Praxis – učilište za praktična znanja iz Karlovca, a mentori i profesori iz dviju škola i partnerske tvrtke će stečena znanja moći prenijeti na polaznike osposobljavanja za zanimanje Sommelier u sklopu projekta Master Sommelier.

Projekt MasterSommelier se financira iz Europskog socijalnog fonda, a provodi se u sklopu poziva na dostavu projektnih prijedloga „Poboljšanje pristupa ranjivih skupina tržištu rada u sektoru turizma i ugostiteljstva“. Polaznici programa osposobljavanja ne snose nikakve troškove školovanja. Ukupna vrijednost projekta je 1.888.585,25 kn, a intenzitet EU potpore iznosi 100% vrijednosti projekta. Posrednička tijela na projektu su Ministarstvo turizma i Hrvatski zavod za zapošljavanje.

O autoru

Administrator administrator