Edukacije iz Enologije za 12 mentora i profesora u sklopu projekta Master Sommelier

Edukacije iz Enologije za 12 mentora i profesora u sklopu projekta Master Sommelier

Od 16. do 20. prosinca 2019. u Zagrebu su održane edukacije iz Enologije u trajanju od 24 sata za ciljnu skupinu od 12 mentora i profesora iz Srednje škole Stjepana Sulimanca, te iz partnerske škole Srednje škole „Stjepan Ivšić“ iz Orahovice i partnerske tvrtke Terra Slavonica d.o.o. iz Virovitice. Mentori i profesori će provoditi osposobljavanja polaznika za zanimanje Sommelier u sklopu projekta „Master sommelier“, čija je vrijednost 1.888.585,25 kuna i u stopostotnom iznosu se financira iz Europskog socijalnog fonda.

Edukacije je provodila Ustanova za obrazovanje odraslih Praxis – učilište za praktična znanja iz Karlovca, koja je osigurala sve potrebne materijale, lokaciju te stručnjaka enologa za provedbu radionica, kako bi mentori i profesori stekli potrebna stručna znanja i kompetencija iz područja enologije i kulture posluživanja, konzumiranja i ocjenjivanja vina. Radionice su bile zanimljive i korisne, a polaznici radionica će stečena znanja imati priliku prenijeti na polaznike osposobljavanja za zanimanje Sommelier u sklopu projekta.

Projekt MasterSommelier se u stopostotnom iznosu financira iz Europskog socijalnog fonda, a provodi se u sklopu poziva na dostavu projektnih prijedloga „Poboljšanje pristupa ranjivih skupina tržištu rada u sektoru turizma i ugostiteljstva“. Posrednička tijela na projektu su Ministarstvo turizma i Hrvatski zavod za zapošljavanje.

O autoru

Administrator administrator