Kroz projekt Master Sommelier nabavljena vrijedna IT oprema

Kroz projekt Master Sommelier nabavljena vrijedna IT oprema

Kroz projekt MasterSommelier koji se financira iz Europskog socijalnog fonda, a provodi se u sklopu poziva na dostavu projektnih prijedloga „Poboljšanje pristupa ranjivih skupina tržištu rada u sektoru turizma i ugostiteljstva“, nabavljena je IT oprema u vrijednosti 90.000,00kn koja će pomoći polaznicima osposobljavanja za zanimanje Sommelier da lakše i na moderan način mogu sudjelovati u programu osposobljavanja.

Nabavljena oprema se sastoji od 22 tableta, dvije pametne ploče sa touchscreen monitorom s operativnim modulom za povezivanje i upravljanje te mobilnim nosačem monitora. Oprema je vrijedna 90.000,00kn, a dobavila ju je tvtka KF-Interaktiv d.o.o. iz Kutine. Nastavnici i mentori koji će izvoditi program osposobljavanja za zanimanje Sommelier će u sklopu projekta proći IKT edukacije. Na taj način će mentori i profesori stečena znanja i vještine iz područja IKT-a u obrazovanju iskorisiti za provedbu osposobljavanja polaznika za zanimanje Sommelier, pri čemu će se koristiti pametne ploče, a polaznici će učiti uz pomoć računala, online priručnika i digitalnih sadržaje za što su kroz ovaj projekt također osigurana sredstva. Na taj način svim polaznicima će biti olakšano učenje te će se unaprijediti njihove vještine za cjeloživotno učenje.

Ukupna vrijednost projekta je 1.888.585,25 kn, a intenzitet EU potpore iznosi 100% vrijednosti projekta. Važno je naglasiti da sudionici programa osposobljavanja ne snose nikakve troškove školovanja. Posrednička tijela na projektu su Ministarstvo turizma i Hrvatski zavod za zapošljavanje.

O autoru

Administrator administrator