Srednja škola Stjepana Sulimanca potpisala Ugovor za projekt “Master Sommelier” vrijedan 1.888.585,25kn

Srednja škola Stjepana Sulimanca potpisala Ugovor za projekt “Master Sommelier” vrijedan 1.888.585,25kn

Ministar Cappelli jučer je potpisao ukupno 22 ugovora u iznosu više od 32 milijuna kuna, s predstavnicima ustanova za obrazovanje odraslih i udruga u sektoru turizma i ugostiteljstva, u sklopu natječaja za poboljšanje pristupa ranjivim skupinama tržištu rada. Srednja škola Stjepana Sulimanca je nositelj projekta “Master Sommelier” čija je ukupna vrijednost 1.888.585,25kn u 100% iznosu bespovratnih sredstava.

Ovim natječajem financiraju se projekti koji pridonose povećanju zapošljivosti ranjivih skupina: nezaposlenih, osoba mlađih od 25 godina, starijih od 54 godine te osoba s invaliditetom.

Partneri na projektu su Srednja škola Stjepana Sulimanca, Srednja škola “Stjepan Ivšić” i tvrtka Terra Slavonica d.o.o. Projektom „Master Sommelier“ osigurati će se sredstva za obrazovanje odraslih u području eno-gastro turizma te potom razviti i provesti program osposobljavanja za 40 mladih do 25 godina u zanimanju „Specijalist Sommelier“, s ciljem podizanja konkurentnosti polaznika na tržištu rada u području gospodarski brzorastućeg tržišta eno-gastro turizma.

Opći cilj Poziva bio je povećanje zapošljivosti ranjivih skupina kroz obrazovanje i stručno usavršavanje s ciljem uključivanja na tržište rada u sektoru turizma i ugostiteljstva, a specifični ciljevi Poziva su sljedeći: poboljšanje stručnih i pedagoških vještina i znanja stručnjaka iz turističko-ugostiteljskog sektora, odnosno predavača i mentora, stjecanje stručnih znanja ranjivih skupina potrebnih za rad u sektoru turizma i ugostiteljstva kroz razvoj i provedbu programa osposobljavanja i/ili usavršavanja te organiziranu praktičnu nastavu na radnom mjestu kod poslodavaca te stjecanje općih kompetencija i „mekih vještina“ (poput vještina komunikacije, elementarne pismenosti, proaktivnog stava i profesionalnog ponašanja, poduzetništva, gostoljubivosti i multikulturalnosti) ranjivih skupina kroz razvoj i provedbu programa osposobljavanja i/ili usavršavanja te organiziranu praktičnu nastavu na radnom mjestu kod poslodavaca.

Ukupna vrijednost dodijeljenih sredstava, u okviru Poziva, ovom je dodjelom povećana na više od 63 milijuna kuna, od čega Europska unija iz Europskog socijalnog fonda sufinancira 85%, odnosno 53,5 milijuna kuna.

O autoru

Administrator administrator